Forsikringer | Bilforsikring

Vores bilforsikring er førende på markedet og kan sammensættes, så den passer til netop dine behov.

Hvad dækker en bilforsikring?
Du bestemmer selv hvad bilforsikringen skal dække, bortset fra den lovpligtige ansvarsforsikring, som du altid skal tegne, når du ejer en bil.

Ansvarsforsikring
En ansvarsforsikring er lovpligtig, når du køber en bil. Forsikringen dækker skader på andre eller deres ting, du er skyld i, hvis der sker et uheld.

Skader på din egen bil er ikke dækket, hvis du vælger Ansvar. Vil du have dækket skader på din egen bil, skal du i stedet vælge kaskoforsikring eller delkaskoforsikring.

Bruger du trækkrog, er anhængeren dækket på bilens ansvarsforsikring.

Kaskoforsikring
Du anbefales en kaskoforsikring, hvis du vil have den bedste forsikring, som dækker bilen fuldt ud.
De fleste vælger kaskoforsikring, når de har en nyere bil, en bil med høj værdi eller hvis det fx er en leasingbil.

Kaskoforsikringen dækker din bil for tyveri og totalskade, men også de mindre skader du ønsker at få repareret. Som kaskokunde får du mulighed for at vælge mellem alle tilvalgsforsikringer. Du har desuden dækning for brand og redningshjælp i udlandet (rødt kort).

Delkaskoforsikring
En delkaskoforsikring kan være en god idé, hvis du fx har en ældre bil og selv vil betale for de små skader, der sker på din bil.

Delkaskoforsikringen dækker både den lovpligtige ansvarsforsikring, men også hvis der sker tyveri eller totalskade af bilen. Derudover har du mulighed for at supplere forsikringen med en række tilvalgsforsikringer efter dit behov.

Hvad koster bilforsikring?
Prisen fastsættes individuelt og afhænger af din alder, din bopæl, din anciennitet, bilens mærke, hvor mange kilometer der køres i bilen om året, samt om du vælger forsikringen med eller uden selvrisiko. Kontakt os for at få en pris.

Kontakt Kundeservice hos Tryg Gruppeforsikring

Tilvalgsdækninger:
Du kan udvide bilforsikringen med en eller flere af disse tilvalgsdækninger, så den passer præcis til dine behov. 

Værdiforringelse
Hvis din bil får en større skade, kan det betyde, at bilens handelsværdi nedsættes. Vælger du tilvalgsdækningen Værdiforringelse, lægger Tryg 10 % kontant oven i reparationsudgiften - dog max 39.354 (2016), hvis bilen bliver skadet for mere end 13.118 (2016).

Ekstraudstyr
Hvis din bil får monteret ekstraudstyr eller tilbehør ud over bilens fabrikat, model, type og årgang, og det overstiger en værdi på 30.000 kr., skal det noteres på din forsikringsaftale (police) for at være dækket. Ekstraudstyr kan fx være læderinteriør, motorombygning, speciellakering eller hvis du får tilføjet særligt kommunikationsudstyr og andet AV udstyr.
Sikkerhedsudstyr, som fx en parkeringssensor eller træthedsregistrering, skal ikke medregnes i summen for ekstraudstyr.

Førerforsikring
Dækker skader på føreren af din bil ved eneuheld. Fx hvis du eller en anden fører kører ind i et træ. Føreren dækkes for varigt mén, erhvervsevnetab, tabt arbejdsfortjeneste, tab af forsørger, tandskade og begravelseshjælp.

Friskade og Glas
Friskade og Glas kan købes sammen med kaskoforsikringen. Når du har købt Friskade og Glas skal du ikke betale den aftalte selvrisiko, ved skader som følge af:
• Brand, lynnedslag og eksplosion
• Tyveri og røveri, hvor skadevolder er ukendt
• Nedstyrtning af genstande på bilen
• Reparation af stenslag på bilens frontrude
• Udskiftning af lygteglas og spejlglas
• Seriehærværk

Hvis en frontrude ikke kan repareres og skal udskiftes, betaler du 2.000 kr. i stedet for den aftalte selvrisiko. 
 
Parkeringsskade
Dækker mindre skader, der er sket mens din bil har holdt parkeret. Parkeringsskade kan købes sammen med kaskoforsikringen, når bilen er under 6 år gammel fra første indregistrering, men du bestemmer selv hvor længe du vil beholde dækningen. Du skal ikke betale den aftalte selvrisiko når:
• Bilen holder lovligt parkeret og
• Skadevolder er ukendt og
• Reparationsudgiften er under 15.000 kr.

LåneBil Ekstra
Vi stiller hurtigt en lånebil til rådighed, når din egen bil bliver stjålet, bliver totalskadet eller du får en dækningsberettiget skade på din bil, der forhindrer en planlagt bilferie. Du er også dækket for den selvrisikoforsikring, der opkræves af biludlejer. 
 
Ung bag rattet
Du undgår ekstra selvrisiko, når du låner bilen ud til dine børn og børnebørn, og der sker en skade. Samtidig har dine børn mulighed for at optjene erfaring, og opnå en billigere forsikring, hvis de senere køber bilforsikring hos Tryg.

Tryg Vejhjælp
Hjælp til din bil, når den ikke kan starte. Kan den ikke repareres på stedet, kører vi den på værksted eller hjem til dig.

Udvidet Tryg Vejhjælp
Hjælp til din bil, når den ikke kan starte. Kan den ikke repareres på stedet, kører vi den på værksted eller hjem til dig.

Med Udvidet Tryg Vejhjælp har du desuden mulighed for transportservice, hotelovernatning, erstatningsbil, 2 årlige hjulskifte og 1 tryghedstjek.

Dækker også din efterspændte trailer eller campingvogn ved driftstop i Danmark.

Du kan læse mere om dækningerne her:

Faktablad

Betingelser 

Kontakt os

 

Kontakt os

 70 33 25 25

Man-fre: 8:00 - 18:00

gruppe@tryg.dk